Castraveți feliați în otet (dulci-acrișori)

  • Vizualizari
    1.094

Am primit niște castraveți mai mari, care nu puteau fi murați întregi, așa că m-am hotărât să îi conserv în acest fel. Sunt foarte aromați și au un gust dulce-acrișor.





Dacă preparați Castraveți feliați în oțet (dulci-acrișori) sau o altă rețetă de pe blog, aș fi bucuroasă să îmi lăsați un comentariu. Spuneți-mi cum a decurs totul și ce părere aveți! Orice sugestie din partea voastră este binevenită și foarte importantă, pentru că, nu-i așa, împreună creștem și învățăm.

Ingrediente:

  • 3 kg castraveți
  • 500 g morcovi
  • 4 cepe
  • Boabe de muștar
  • Boabe de piper
  • Mărar uscat

Pentru Saramura Dulce-Acrișoară:

  • 2,7 litri de apă
  • 350 ml oțet de 9 grade
  • 3 linguri de sare pentru murături (75 g)
  • 125 g zahăr




Mod de preparare:
Pregătirea borcanelor și a capacelor: Spălăm borcanele și capacele cu apă caldă și detergent de vase, apoi le lăsăm la scurs. Pentru aceste cantități de legume, am folosit 9 borcane de 750 ml
Pregătirea castraveților: Spălăm castraveții cu apă rece și îi lăsăm la scurs.
Pregătirea saramurii: Punem toate ingredientele într-o oală și o așezăm pe foc. Amestecăm până se dizolvă sarea și zahărul, apoi, când începe să clocotească, oprim focul. O lăsăm să se răcească/răcorească.
Pregătirea legumelor: Acum că am pregătit saramura, ne ocupăm de legume. Curățăm și spălăm ceapa și morcovul. Ceapa o tăiem solzișori, iar morcovii în rondele. Tăiem și castraveții în rondele groase de aproximativ 0,5 cm.
Umplerea borcanelor: Așezăm feliile de castraveți în borcane, având grijă să le aranjăm cât mai bine, pentru a umple bine spațiul. Printre castraveți, adăugăm mărar uscat, felii subțiri de ceapă și rondele de morcov. Când terminăm de umplut borcanele cu toate aceste legume și arome, adăugăm în fiecare borcan câte o linguriță de boabe de muștar și 7-8 boabe de piper.
Turnarea saramurii și sigilarea:. Turnăm saramura peste castraveții din borcane și le închidem cu capace. Soțul meu a făcut niște stinghii din lemn pe care le-am așezat deasupra castraveților din borcane pentru a-i menține scufundați în saramură.
Fierberea la bain-marie: Punem borcanele la fiert (la bain-marie) într-un vas mai mare sau mai multe vase, pe fundul cărora așternem 3-4 straturi de hârtie sau un prosop de bucătărie. Eu am folosit un prosop. Apa din vasul/vasele în care fierbem borcanele cu castraveți trebuie să ajungă aproape de capacele borcanelor. Fierbem borcanele aproximativ 15-20 de minute din momentul în care apa începe să clocotească sau până castraveții își schimbă culoarea.
Răcirea și depozitarea: După acest timp, acoperim cu un prosop gros/pătură cratiţa cu borcane și le lăsăm să se răcească în apa în care au fiert. Când se răcesc, scoatem borcanele din apă și le depozităm în beci sau cămară. La iarnă ne vor prinde tare bine

Am atașat mai jos câteva fotografii din timpul preparării, alături de două rețete suplimentare pentru inspirație.
Dacă vă încântă rețeta, vă rog să-mi spuneți lăsând un comentariu chiar aici, sub articol. Așa îmi arătați aprecierea pentru munca depusă și știu ce anume vă place cel mai mult.
De asemenea, m-aș bucura enorm dacă ați distribui rețeta pe Facebook sau pe alte rețele de socializare!
Vă invit să mă urmăriți și pe:

Vă aștept cu drag și în grupul „Bunătăți din bucătăriile noastre”să gătim și să ne sfătuim împreună. Vă mulțumesc pentru vizită și vă mai aștept oricând, cu mare drag!
Aici găsiţi TOATE REŢETELE MELE DE LA A LA Z.

Puteți accesa rețeta detaliată pentru Castraveți în saramură dând click aici.Sau poate vă tentează și rețeta de Gogonele în saramură.



Ingredients

    Probabil sa iti placa si:

    Leave a Review

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *